27.10.2020. 19:57
0
Neispravna oba respiratora Srebrene maline koji su jutros dopremljeni u Goražde
Oba respiratora koja su jutros dopremljena u Kantonalnu bolnicu u Goraždu su neispravna, potvrđeno je iz ove ustanove.
Za jedan je odmah ustanovljeno da nije ispravan, zbog čega je vraćen, dok je drugi atestiran, međutim, pokazalo se da ni on nije ispravan.
"Danas su dopremljeni respiratori i serviseri koji su došli sa predstavnicima Federalne uprave civilne zaštite su ih odmah postavili. Međutim, tada je primjećeno da je jedan od njih neispravan i on je odmah vraćen. Iz civilne zaštite su nam rekli da će narednih dana neispravan uređaj biti zamijenjen drugim, kojeg ćemo instalirati i koji će također biti atestiran od nadležne agencije za mjeriteljstvo, kako bi se dobio cerfikat za upotrebu. Dok se ne dobije cerifikat respiratori ne mogu biti korišteni", istakla je direktorica Kantonalne bolnice u Goraždu, Nermina Kamenica.
Testiranje respiratora, kako je pojašnjeno, obavlja ovlaštena laboratorija Verlab iz Sarajeva.
Podsjećamo, Federalna uprava civilne zaštite je putem firme Srebrena malina nabavila 100 respiratora koji su plaćeni 10,5 miliona KM. Zbog sumnjive nabavke državni tužitelji su otvorili predmet u kojem su osumnjičeni premijer FBiH Fadil Novalić, suspendovani direktor FUCZ-a Fahrudin Solak, vlasnik "Srebrene maline" Fikret Hodžić i direktor Agencije za lijekove BIH Aleksandar Zolak.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.