3.11.2020. 20:25
0
Novi presjek sa KCUS-a: Potvrđeno 128 novih slučajeva zaraze
Klinički centar Univerziteta u Sarajevu završio je testiranje još 326 uzoraka na koronavirus.

Od toga je 118 pozitivnih u Kantonu Sarajevo, a u Unsko-sanskom 10, potvrdila jprof. dr. Sebija Izetbegović, generalna direktorica KCUS-a.

U izolatoriju na Podhrastovima smještena su 92 teška bolesnika, a u intenzivnoj njezu su trenutno 23 najteža slučaja.

Osim toga u opservaciji je veći broj pozitivnih na COVID-19, hospitaliziranih i na drugim klinikama u KCUS-u. Na Dermatologiji i Infektivnoj klinici je 28 covid-bolesnika, a na Pulmologiji 10, prenosi Oslobođenje.

Na Klinici za psihijatriju i neurologiju su četiri covid-bolesnika, 14 covid-bolesnika je na Klinici za kardiologiju i angiologiju, a tri su u intenzivnoj njezi. Jedan Covid-pozitivan je na Klinici za kardiohirurgiju sa ugrađenim vještačkim srcem, a tri su pedijatrijska pacijenta sa obostranom upalom pluća smještena u klinici na Jezeru.



(Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.