6.11.2020. 10:51
0
Inzko: Tražit ću da se Dodiku zabrane putovanja u zemlje EU
Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Inzko, jučer je pred Vijećem sigurnosti UN-a predstavio šestomjesečni izvještaj o BiH.

Očekivano, u izvještaju je najviše kritikovao člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika zbog opstrukcija i podrivanja državnih institucija.

Kako je medijima pojasnio nakon sjednice Vijeća sigurnosti, tražio je od Dodika da u roku od šest mjeseci ukloni ploču sa studentskog doma na Palama s imenom ratnog zločinca Radovana Karadžića.

- Ako ta ploča ne bude uklonjena do maja 2021. godine, ja ću tražiti da Dodik ne može putovati u zemlje Evropske unije. Ja u tome nisam sam. Pa prije nekoliko dana je Hajko Mas (Heiko Mass), njemački ministar vanjskih poslova, rekao da za one koji veličaju ratne zločince nema mjesta u EU – pojasnio je Incko nakon sjednice.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.