7.11.2020. 12:00
0
Kanton Sarajevo: U tri dana 487 novozaraženih koronavirusom, oporavljeno 217 osoba
Nakon analize 956 uzoraka, prikupljenih u periodu od 03. do 06. novembra ove godine, a među kojima se nalaze i zaostali testovi iz JU Dom zdravlja KS koji su obrađani u privatnim laboratorijama, u Kantonu Sarajevo je potvrđeno 487 novozaraženih osoba koronavirusom.

Porodičnim klasterima ili kontaktima oboljelih od ranije pripada 298 zarazenih osoba, odnosno 61,19 posto, i u samoizolaciji od ranije.

U isto vrijeme, 217 osoba je oporavljeno od zaraznog oboljenja Covid-19.

U izolatorijima Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu na Podhrastovima (88) i Općoj bolnici (72) hospitalizirano je 160 osoba, od kojih pet koristi mehaničku potporu respiratora pri disanju. Sa ovog bolničkog liječenja otpušteno je 14 osoba.

Nažalost, desio se i jedan smrtni ishod u liječenju, tako da je broj umrlih uzrokovan koronavirusom povećan na 142.

Trenutno je u Kantonu Sarajevo aktivan 4.931 slučaj zaraze koronavirusom. Od 30. januara do 06. novembra ove godine ukupno su registrovane 11.833 zaražene osobe koronavirusom, od kojih je njih 6.760 oporavljeno od zaraznog oboljenja COVID-19.

U periodu od 24. oktobra do 07. novembra ove godine, na osnovu preporuka epidemiologa, rješenjima inspekcije ili Ministarstva zdravstva KS naloženo je 5.689 samoizolacija.

Iz Zavoda za javno zdravstvao Kantona Sarajevo naglašavaju da se osobe svih starosnih doba mogu zaraziti koronavirusom, te pozivaju građane da budu odgovorni i slijede savjete zdravstvenih stručnjaka i nadležnih institucija, navodi se u saopćenju Press službe KS:

(Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.