7.11.2020. 22:15
0
Američki izbori: Čestitke Joeu Bidenu stižu sa svih strana svijeta
Nakon što je objavljeno da je Joe Biden novi američki predsjednik, počele su stizati brojne čestitke.

DAVID SASSOLI, predsjednik Evropskog parlamenta - "Sve najljepše američkom predsjedniku Joe Bidenu i podrpedsjednici Kamali Harris.

"Svijetu su potrebni snažni odnosi između Europe i SAD-a, posebno u ovim teškim vremenima. Radujemo se zajedničkom radu u borbi protiv COVID-19, klimatskih promjena i rješavanju rastuće nejednakosti", dodao je Sassoli.

MILO ĐUKANOVIĆ, predsjednik Crne Gore - "Velika pobjeda za američki narod i potvrda snage američke demokratije! Velika pobjeda za demokratski svijet". 

"Najsrdačnije čestitke izabranom predsjedniku. Početak nove etape naše plodne saradnje, i  kontinuitet našeg višedecenijskog prijateljstva i povjerenja", istakao je Đukanović.

BISERA TURKOVIĆ,
ministrica vanjskih poslova BiH - "Dragi Joe, sačuvali smo nadu, sada je nova zora iznad nas", kaže Turković.

TANJA FAJON,
slovenačka europarlamentarka - "Sjajne vijesti! Joe Biden donosi povratak primatu ljudskih prava, vladavini zakona u multilateralnoj izgradnji mira", napisala je Fajon.

S obzirom da je premijer Slovenije prije proglašenje prdsjednika čestitao Donaldu Trumpu, Fajon ga je pozvala da pošalje čestitke u ime cijele slovenije.

URSULA von der LEYEN, predsjednica Evropske komisije - "Tople čestitke Joeu Bidenu. Očekujem susret što je moguće prije", istakla je. U zvaničnoj izjavi o rezultatu američkih izbora, von der Leyn je dala zvaničnu izjavu.

ANDREJ PLENKOVIĆ, premier Hrvatske - "Čestitam novoizabranom predsjedniku Joeu Bidenu i podrpedsjednici Kamali Harris", poručio je Plenković.

"Hrvatska vlada raduje se saradnji s vama i vašom administracijom na jačanju bilateralnih veza i jačanju transatlantskog partnerstva", istakao je Plenković     

(Patria) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.