10.11.2020. 9:35
0
Sarajevski nastavnici traže online nastavu nakon izbora zbog dezinfekcije
Sindikat osnovnog odgoja i obrazovanja Kantona Sarajevo zatražio je da se u 16. novembra organizuje online nastava za sve učenike.

Razlog je dezinfekcija prostorija škole nakon održanih lokalnih izbora.

Predstavnici sindikata podsjećaju da se izbori održavaju 15. novembra u prostorijama osnovnih škola.

One bi se trebale dezinfikovati nakon korištenja da bi se mogle koristiti.

“S obzirom da je dosadašnja praksa pokazala da izborni proces, odnosno brojanje glasačkih listića, traje do ranih jutarnjih sati narednog dana, ovim putem tražimo da u skladu sa svojim nadležnostima donesete odluku kojom će se na dan 16.11.2020. godine, organizovati online nastava u svim osnovnim školama na području Kantona Sarajevo, to jest da radnici taj dan ne dolaze na posao dok se ne dezinficira prostor u školi”, navodi se u saopštenju sindikata za ministra obrazovanja KS Anisa Krivića.

Poručuju da je imperativ zaštita života, te zdravlja radnika i djece.

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.