18.11.2020. 11:19
0
Muzur nakon ubistva na Ilidži: Tražimo hitnu sjednicu Vlade KS, Komisije za sigurnost na federalnom i državnom nivou, hitno donošenje konkretnih mjera
Sinoć je u sarajevskom naselju Otes jedna osoba smrtno stradala.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo kazali su da je sinoć u ovom ilidžanskom naselju došlo do tuče više lica. J. B. državljanin BiH, je smrtno stradao, a dvije osobe su zadobili tjelesne povrede.

Prema do sada prikupljenim saznanjima u vezu sa izvršenim krivičnim djelima "Ubistvo" i "Teška tjelesna povreda" dovode se tri NN lica-migranta.

Noovoizabrani načelnik Ilidže Nermin Muzur obratio se javnosti, povodom ovog nemilog događaja, putem svoje Facebook stranice.

"Tužna noć na Ilidži. Trenutno svjedočim pretužnom prizoru na Otesu gdje je, nažalost, jedna mlada osoba izgubila život, a dvije su povrijeđene. Prema informacijama sa mjesta događaja, počinioci ovog djela su migranti za kojima se traga. 28. jula 2020., kao zastupnik Zastupničkog doma Parlamenta FBiH, podnio sam inicijativu za hitnu reakciju ministra sigurnosti, zbog ugrožene sigurnosti stanovnika Općine Ilidža, uslijed svakodnevnih problema sa migrantima. Nažalost do danas mi stanovnici Ilidže nismo osjetili bilo kakvo poboljšanje, čak naprotiv.Tražimo hitnu sjednicu Komisije za sigurnost Skupštine KS, Vlade KS, Komisije za sigurnost na federalnom i državnom nivou, hitno donošenje konkretnih mjera i hitno sprovođenje istih. Također od Ministarstva sigurnosti BiH tražimo hitne i konkretne mjere. Moramo učiniti sve kako bi se naši sugrađani osjećali sigurno! Izražavam duboko suosjećanje sa porodicama nastradalog i povrijedjenih, gubitak je nenadoknandiv", napisao je Muzur.




(Lejla Trle)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.