19.11.2020. 21:20
0
Delić čestitao Efendiću: Počastvovan sam podrškom od skoro 20.000 glasova
Kandidat Četvorke za načelnika općine Novi Grad Adnan Delić uputio je čestitku Semiru Efendiću nakon što je CIK objavio rezultate i ozvaničio pobjedu aktuelnog načelnika.

"Čestitam gospodinu Semir Efendić na pobjedi za načelnika Općina Novi Grad Sarajevo. Bila je ovo neizvjesna utakmica do kraja i primjer kulturne i programske kampanje, kakvu smo vodili i kakva bi i trebala krasiti naš politički prostor.
Najveća je vrijednost sačuvati dignitet, uspravno hodati ulicama našeg grada i svakome moći pogledati u oči. Zato mi je drago što u ovih nekoliko mjeseci nismo upotrijebili nijednu ružnu riječ, već smo se natjecali jačinom argumenata, našim programom i vizijom u kojem smjeru bi se naša općina trebala razvijati.

Mi moramo graditi sistem i poštivati zvanične institucije, stoga ukoliko CIK nađe za shodno da izvrši ponovno brojanje svih glasačkih listića iz općine Novi Grad Sarajevo mi im stojimo u potpunosti na raspolaganju. Stranke "Četvorke" i njihovi organi, u skladu sa svojom politikom, imaju pravo zahtijevati od nadležnih institucija uvid u ispravnost svih izbornih procesa, u što se ja neću miješati.

Moram kazati da sam zaista počastvovan podrškom blizu 20.000 naših sugrađana i sugrađanki i pobjedom na oko 90 od 155 biračkih mjesta u općini Novi Grad Sarajevo. Bilo je ovo nevjerovatno iskustvo. Svaki razgovor s vama, rukovanje, riječ podrške, savjet i kritika velika su odgovornost za mene da nastavimo s našim projektom koji u fokus djelovanja stavlja čovjeka. Zato sam dijelom tužan, jer sam osjetio vašu pozitivnu energiju i ideje, a nisam u situaciji da ih artikuliram kroz našu administraciju, ali i sretan jer mi se, po koji put, potvrdilo da u našim ljudima postoji mnogo dobra, kvaliteta i želje da našu domovinu usmjerimo ka dobru.

Gospodinu Efendiću želim da našim Novim Gradom Sarajevo u naredne četiri godine upravlja uspješno, da bude načelnik svih građana i građanki, bez obzira na njihovo političko opredjeljenje i prebrodi izazovna vremena koja su pred nama, te da od naše općine napravi savremenu transparentnu lokalnu zajednicu.

Hvala vam svima još jednom i svako vam dobro želim", napisao je Delić. 


(Patria) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.