26.11.2020. 22:09
4
Sebija Izetbegović: Prebolovala sam koronavirus
Generalna direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) prof. dr. Sebija Izetbegović prebolovala je koronavirus.
Izetbegović je potvrdila ovu informaciju te pojasnila da nije imala nikakve simptome.

- Kontrolni nalazi pokazuju da sam prebolovala koronavirus... Imuni potencijal nevjerovatno visok... Nazvali su me i prije napisanog nalaza rekli: „Profesorice, možete biti donator plazme.“ Naime, Šef Infektivne klinike KCUS-a mi je rekao, kada je vidio moje rezultate, da bez maske mogu hodati na njegovoj klinici, toliko antitijela imam u organizmu. Izrazito visok IgG i RBD CoV-2. Izuzetno dobra vijest - kazala je Izetbegović.

Napominje da je PCR test bio negativan.

- PCR mi je bio negativan, vjerovatno sam nakon toga imala COVID-19 dok sam bila u izolaciji. I kontrolni je bio negativan, prije povratka na posao. Izgleda da sam prebolovala koronavirus, tako nalazi pokazuju - istaknula je generalna direktorica KCUS-a.
 
4
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.