12.12.2020. 10:23
1
Reakcije na skandaloznu Milanovićevu izjavu o BiH "prvo sapun, pa onda parfem": Govori da smo prljavi i da nismo razvijeni kao ljudska bića!
Veliki broj građana reagirao je na društvenim mrežama na sinoćnje izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića o BiH, koji je opet, u svom stilu, dao jednu skandaloznu fašističku izjavu.

Piše: Haris Ahbabović

Milanović je, podsjetimo, u intervjuu za HTV rekao da je Dejton „takav kakav je“ i da ne vidi „uopće načina da ga se promijeni bez nasilja“.

No, Milanovićeva izjava koja je izazvala dosta reakcija je ona u kojoj je rekao: „Građanska država je daleki, daleki san, i to je lijepa stvar, ali prvo sapun, pa onda parfem“.

Između ostalih, reagirao je bh. režiser Dino Mustafić:

 - Koliko kulturalnog rasizma, primitivizma i prostakluka ima u ovom iskazu predsjednika Hrvatske Milanovića o ustrojstvu građanske BiH – napisao je Mustafić na Twitteru.  

Na njegov tvit je odgovorila ambasadorica BiH u Češkoj Republici Martina Mlinarević.

- Glasna šutnja svih onih koji vole ovu zemlju, čini ove situacije mogućim. Postoje momenti kada se postrani ostavljaju podjele, ideološke ili političke. Kada je važno ustati i reći - moja zemlja zove se Bosna i Hercegovina, suverena i samostalna država. Gorda i ponosna. Svoja - napisala je.

Reagirao je i Emir Suljagić, direktor Memorijalnog centra Srebrenica.

- Kaže nam Zoran Milanović "prvo sapun, onda parfem". On to i misli. Da smo mi prljavi. Da smo fizički prljavi i da nismo u potpunosti razvijeni ni kao ljudska bića ni kao narod. I govori to samo zato što govori o muslimanima. Odvratni rasizam – napisao je Suljagić na Twitteru.

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.