4.1.2021. 15:42
0
Čović u Posušju na sahrani mladima: Okrenuti se velikom zajedništvu koje se pojavilo na ovom prostoru
Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora (HNS) i HDZ-a BiH Dragan Čović nazočio je pogrebu šestero tragično preminulih mladih osoba u Rakitnu kod Posušja.

Čović je tom prigodom novinarima kazao kako je teško pronaći riječi utjehe u trenucima kada gubitak mladih života oplakuje cijela Bosna i Hercegovina i Hrvatska.

- Mislim da je najprimjerenija okrenuti se velikom zajedništvu koje se pojavilo na ovom prostoru, ali i diljem svijeta. Milijuni ljudi uputili su brzojave sućuti i svoje misli okrenuli stradalim anđelima koji su sad već na nebu - kazao je Čović.

Dodao je kako mir i utjehu treba pronaći u vjeri.

Pogrebu je nazočio i državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas koji se složio s Čovićem da se u ovako teškim trenucima treba okrenuti molitvi.

- Treba moliti za te mlade koji su otišli Bogu prerano i treba biti zajedno. Nije lako biti danas niti u Republici Hrvatskoj, niti u Zapadnohercegovačkoj županiji, uopće u BiH, ali moramo živjeti, moramo biti jedni uz druge, i jedni za druge. Okrenuti se licem u lice i jednostavno pomagati jedni drugima, a ovim mladim ljudima neka im Bog da ono što im je namijenio, a vjerujem da je to mir - poručio je Milas.

Podsjećamo, u vikendici u mjestu Tribistovo kod Posušja u petak, 1. siječnja, u jutarnjim satima pronađeno je osam tijela mladih ljudi. Pretpostavlja se da je uzrok smrti gušenje plinom iz agregata.

Šestero preminulih Ivana Miličevića, Stipe Romića, Žane Pavković, Mije Soldo, Stipe Pavkovića i Marije Pavković pokopano je danas u Rakitnu, a Mirela Rezo i Stjepan Jukić pokopani su u nedjelju u Posušju. Svi su bili devetnaestogodišnjaci.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.