8.1.2021. 20:14
0
Zima na Lipi pokazala zube: Migranti će konačno spavati u toplim šatorima
- Snijeg i hladan vjetar koji su proteklih dana zahvatili i područje Lipe kod Bihaća gdje su smješteni migranti, pa je danas počeo smještaj u termo šatore koje su postavili pripadnici Oružanih snaga BiH.

Nakon zatvaranja kampa 21. decembra migranti će prvi put spavati u boljim uslovima nego proteklih dana. 

Tokom protekla dva dana u šatore su smješteni kreveti, čvrsti podovi, te je ospobljen način zagrijavanja šatora. 

Od sada će glavnu riječ u kampu voditi Služba za poslove sa strancima, u saradnji sa MUP-om USK-a.

Kako je na Twitteru objavio šef Misije IOM-a Peter Van der Auweraert snijeg je usporio radove u kampu tako da neki migranti neće moći prenoćiti večeras u toplom, ali radovi se nastavljaju. On je naveo kako je ovo važan korak naprijed državnih vlasti.

Podsjećamo, nakon što su više noći migranti proveli pod otvorenim nebom jer nisu mogli stati u kontejnere koji su ostali na Lipi, 1. januara OS BiH postavile su šatore. Dogovoreno je da se uključe sve nadležne institucije i što prije osposobe kamp Lipa za boravak migranata. 

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.