19.1.2021. 15:17
1
Potvrđeni rezultati Lokalnih izbora 2020. godine u Gradu Mostaru
Centralna izborna komisija BiH je na 12. (hitnoj, korespodentnoj) sjednici održanoj 19.01.2021. godine donijela Odluku o potvrđivanju i objavljivanju rezultata Lokalnih izbora 2020. godine u Gradu Mostaru održanih 20.12.2020. godine.

Inače, ranije je danas Sud BiH odbio žalbe SDP-a, Naše stranke, Platforme za progres i jednog nezavisnog  kandidata na odluke CIK-a kojim se nisu uvažili zahtjevi za ponovno brojanje glasova u Mostaru.

Kako su žalbe navodile "razmjere izborne krađe koje su se otkrile na samo 15-ak biračkih mjesta na kojima je organizirano ponovno prebrojavanje kompromitiraju cijeli izborni proces u Mostaru te se zbog toga mora provjeriti šta se tačno dogodilo na preostalih više od 130 biračkih mjesta".

CIK bi u toku dana mogao donijeti odluku o konačnom potvrđivanju mandata koje je već svojom odlukom dodijelio.

Izbori u Mostaru podigli su mnogo bure, a pritužbe na rezultate izbora dolazile su iz brojnih redova.

Prema posljednjoj odluci CIK-a, na izborima održanim 20. decembra 13 mandata osvojio je HDZ BiH, 11 Koalicija za Mostar, 6 BH blok, 3 HRS te po jedan Prva mostarska partija i lista Ostajte ovdje.


(Patria)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.