19.1.2021. 21:00
0
Okolić i Simbürger o saradnji BiH i Austrije
Zamjenik ministra obrane Bosne i Hercegovine za upravljanje resursima Mirko Okolić danas je u službeni je posjet primio vojnog izaslanika Republike Austrije u BiH brigadira Ericha Simbürgera.

Okolić se zahvalio je brigadiru Simbürgeru na kontinuiranoj suradnji s Ministarstvom obrane i Oružanim snagama BiH, uprkos panedemiji Covid -19. Posebno je razgovarano o pripremi plana bilateralne suradnje MO BiH i Republike Austrije za ovu godinu.

U proteklih nekoliko godina, bilateralna suradnja je posebno intenzivirana kroz školovanje kadeta iz BiH na austrijskoj Terezijanskoj vojnoj akademiji, razmjenu instruktora te sudjelovanje pripadnika OS BiH na stručnim seminarima i tečajevima u Austriji. Izraženo je obostrano uvjerenje da će se dalja suradnja nastavljati razvijati, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH. 

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.