22.1.2021. 10:46
0
Vanja Bjelica Prutina prije Dodikovih uvreda rekla da se napadi mogu nastaviti žešće
Kritikovana zbog glasanja za poništavanje izbora u Srebrenici i Doboju. Dodik je na konferenciji za medije u Doboju kazao kako je ona u braku sa čovjekom koji je Bošnjak ili musliman.
Vanja Bjelica Prutina, članica Centralne izborne komisije (CIK) BiH jučer je izložena uvredama lidera SNSD-a Milorada Dodikasamo zbog toga što je glasala za poništavanje izbora u Srebrenici i Doboju.

Dodik je na konferenciji za medije u Doboju kazao kako je ona u braku sa čovjekom koji je Bošnjak ili musliman kako bi Dodik kazao.

- Gospođa koja predstavlja srpski narod je udata ili je bila udata za Bošnjaka u Sarajevu, muslimana. Neko će reći šta to ima veze, ma nemojte. Nema veze? Ma nemojte. To pokazuje koliko je sve namješteno - kazao je Dodik.

Nekoliko sati prije Dodikovog ispada, na sjednici CIK-a, Bjelica Prutina je znala šta je očekuje pa je odlučila i poslati poruku svima koji je napadaju kazavši da neće podleći pritiscima.

- Želim reći da se niko ne može sakriti iza mene i da niko ne može očekivati da pod pritiskom neću djelovati u okviru zakona. I to imam potrebu da kažem veoma jasno. To se odnosi na ovaj slučaj i na neke druge slučajeve koje smo razmatrali kada sam indirektno ili direktno kroz medije ili na neki drugi način bila izložena pritiscima - rekla je. 

Dodala je da će uvijek raditi u okviru zakona.

- Neću pružati alibi aposlutno nikome ko je prekršio odredbe Izbornog zakona. Napadi se mogu nastaviti još žešće - kazala je Vanja Bjelica Prutina. 

Nova Dodikova izjava izazvala je brojne osude i kritike, a neki su poručili da brojni visoki funkcioneri u SNSD-u i RS-u imaju mješovite brakove, što znači da je Dodik uvrijedio direktno i svoje saradnike, piše "avaz.ba"

(Alen Bećirević)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.