25.1.2021. 22:42
0
Ekipa Hitne pomoći porodila Sarajku na autoputu
Ekipa Hitne medicinske pomoći Kantona Sarajevo danas oko 17 sati na autoputu Podlugovi - Sarajevo uspješno je obavila porod Sarajke, prenosi Avaz.
- Na ovaj svijet donijeli smo živu i zdravu žensku bebu! Naime, u lokalnom kafiću u Podlugovima pacijentica je iznenada osjetila jak bol u predjelu stomaka zbog čega su pozvali Hitnu pomoć. Ekipa Hitne pomoći pregledala je pacijenticu na licu mjesta, a zbog prisutnih kontrakcija i jakih bolova koje pacijentica navodi, odlučuju se na medicinski transport. U toku transporta kontrakcije postaju učestalije zbog čega ekipa zaustavlja vozilo kako bi obavili porod. Pored savremene medicinske opreme koja je potrebna za pružanje hitne medicinske pomoći, svako naše vozilo opremljeno je i "Setom za porod", a tokom edukacije poseban se akcenat stavlja i na hitna stanja u ginekologiji. Majka i novorođenče, dobrog zdravstvenog stanja, su predati osoblju KCUS-a Sarajevo na daljni tretman. Sretnim roditeljima upućujemo iskrene čestitke, a našim profesionalcima jedno veliko - bravo! – stoji u objavi Hitne pomoći KS.

(Mirza Malović)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.