18.2.2021. 12:25
0
Izrečena uvjetna i novčana kazna za poreznu utaju u predmetu Mićić i drugi
Sud Bosne i Hercegovine je na temelju Sporazuma o priznanju krivnje izrekao presudu u krivičnom predmetu protiv Milenka Mićića i pravnog lica "MDM – Perić plus" d.o.o. Bijeljina.
Mićić je oglašen krivim što je počinio krivično djelo porezna utaja ili prevara uvjetno osuđen na osam mjeseci, koja se kazna neće izvršiti ako optuženi u roku dvije godine, od dana pravosnažnosti presude, ne počini novo krivično djelo.

Optuženom je, kao sporedna, izrečena novčana kazna u iznosu 2.000 KM koju je optuženi dužan platiti u roku tri mjeseca od dana pravosnažnosti presude.

Ukoliko optuženi ne plati navedenu novčanu kaznu u cijelosti ili djelomično, Sud će je zamijeniti kaznom zatvora tako što će se za svakih započetih 100 KM novčane kazne odrediti jedan dan zatvora, s tim da ne može prekoračiti propisanu kaznu za spomenuto djelo, saopćeno je iz Suda BiH.

U skladu s izrečenom presudom, pravno lice "MDM – Perić plus" d.o.o. Bijeljina odgovorno je za krivično djelo porezna utaja ili prevara, te mu je Sud izrekao novčanu kaznu u iznosu 5.000 KM.

Tu je novčanu kaznu pravno lice uplatilo u korist Budžeta BiH, a od njega je oduzeta imovinska korist pribavljena izvršenjem krivičnog djela u iznosu 29.750 KM, koji iznos je, također, uplaćen u korist Budžeta BiH.

(Fena)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.