5.3.2021. 14:30
0
Muhamed Ahmić podnio ostavku na čelu JU Dom zdravlja KS, nova direktorica je Amela Kečo!
JU Dom zdravlja KS od početka marta ima novo rukovodstvo nakon što je prijašnji direktor Muhamed Ahmić podnio ostavku, a koju je Upravni odbor Doma zdravlja prihvatio.

Ahmić je u telefonskom razgovoru za Patriju potvrdio da je sam podnio ostavku, a svakako je već bila najavljena njegova smjena, te je bio dogovor da obavlja dužnost do kraja februara. On je to učinio, a nakon razrješenja vratio se na svoje radno mjesto u Psihijatrijsku bolnicu Kantona Sarajevo. 

UO je imenovao v.d. direktorice doktoricu Amelu Kečo, specijalistu porodične medicine.

Iako je Vlada KS na čelu sa premijerom Edinom Fortom obećala transparetnost u svom radu naročito kada je riječ o imenovanjima kadrova, ovaj put je to izostalo. Zanimljivo je da je takva informacija sakrivena od javnosti u vrijeme kada se borimo sa pandemijom koronavirusa i dok je jedna od ključnih zdravstvenih ustanova upravo primarna zdravstvena zaštita.  

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.