6.3.2021. 16:30
0
Premijer Edin Forto reagovao na hapšenje Nidžare Ahmetašević
Podsjetio je kako je ona “građanska aktivistica uz nadu da će policija i postupajući sudija na najbrži mogući način razriješiti slučaj”.
Nidžara je građanska aktivistica i nadam se da će policija i postupajući sudija na najbrži mogući način razriješiti slučaj, napisao je danas na zvaničnom Twitter profilu premijer Kantona Sarajevo Edin Forto nakon hapšenja novinarke i aktivistice Nidžare Ahmetašević u Zagrebačkoj ulici u Sarajevu, prenosi N1.

MUP KS je danas za N1 potvrdio kako je poznata novinarka uhapšena zbog “činjenja krivičnog djela” i “nepoštovanja naredbi službene osobe”.

Na informaciju o hapšenju Ahmetašević reagovao je njezin kolega Refik Hodžić koji je na Twitteru naveo kako je novinarka i aktivistica “krhkog zdravlja i, šta god da je povod njenog privođenja, MUP KS treba hitno da je pusti da se brani sa slobode da ne bi došlo do ugrožavanja njenog zdravlja i života. I saopštite povod za njeno hapšenje, kakvo je to krivično djelo počinila”.

Ubrzo je uslijedio odgovor prvog čovjeka Kantona Sarajevo koji je poručio kako “dijeli brigu” u vezi Nidžare Ahmetašević te je podsjetio kako je ona “građanska aktivistica i nadam se da će policija i postupajući sudija na najbrži mogući način razriješiti slučaj”.

Forto je dodao kako niko, uključujući i njega, “nema ovlasti da policiji i sudu naloži kako će postupiti u konkretnom slučaju”.

Inače, Nidžara Ahmetašević je dugogodišnja novinarka i aktivistica, posebno aktivna na polju ljudskih prava, i zaštiti prava ljudi u pokretu.


(Mirza Kadić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.