16.3.2021. 19:35
0
Lutrija RS za slab rezultat optužila siromašne građane. Kažu da su im preči hrana i životne potrebe
Lutrija Republike Srpske i ovu poslovnu godinu planira da završi bez značajnih rezultata i predviđaju skromnu dobit na nivou prosječne trafike od tek 55.000 maraka, a za sve krive siromaštvo građana koji "sve teže zadovoljavaju svoje potrebe ili navike", piše Capital.

Kao izgovor za svoje skromne rezultate oni navode siromašne građane, slabu kupovnu moć, pandemiju i poslovni ambijent.

“Većina građana odustaje od bilo koje kupovine osim onoga što je prioritetno i onoga što zadovoljava najosnovnije životne potrebe, hranu, lijekove, ogrev, komunalije i sredstva za higijenu. Konzumenti naših igara, su gotovo u cjelosti prosječni građani, koji iz dijela ličnih primanja koji preostaju nakon podmirenja osnovnih životnih potreba, odnosno iz dijela tzv. diskrecionog dohotka, sve teže zadovoljavaju svoje potrebe ili navike u segmentu koji je predmet našeg poslovanja“, navode u "Lutriji RS" u svom Planu poslovanja za 2021. godinu.

Dodaju kako bez obzira na visinu mogućih dobitaka, uplate građana konstantno padaju.

 
"Ako se tome doda i činjenica da ekonomski ambijent Republike Srpske karakteriše malo i nerazvijeno tržište, te velika konkurencija kao i nezaposlenost koja se naročito pokazala tokom ove pandemije kao i visina džek potova svih igara lako je onda i shvatiti uslove u kojima je Lutrija RS a.d. poslovala", ističu u Lutriji. 


(Ajdin Balićevac)

Lutrija RS
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.