24.3.2021. 20:59
2
Oglasili se Konaković, Kojović i Nikšić: Izbavit ćemo sve iz ralja SDA-ovog kriminalnog vođenja politika, ne odstajemo od Bogića!
Povodom dešavanja za izbor gradonačelnika Sarajeva predsjednici Socijaldemokratske partije BiH, Naroda i pravde i Naše stranke oglasili su se zajedničkom izjavom.

- Žao nam je što se gospodin Bogić Bogićević izjasnio da odustaje od kandidature za gradonačelnika, ali njegov postupak razumijemo. Mi se ipak trajnih vrijednosti ne možemo odreći tako lako, a Bogić Bogićević to jeste. Bogić Bogićević je utjelovljenje Bosne i Hercegovine, njenog prkosa, ponosa, časti i čestitosti. Zato ovim putem želimo istaknuti da mi ne odustajemo od gospodina Bogića Bogićevića kao gradonačelnika Sarajeva, nikada - naveli su u izjavi.

Dodaju da je Bogićević častan političar.

 - Bogićević je častan političar, a izbor gradonačelnika u Sarajevu, kada uključuje mračnjake koji se hvale mafijaškim metodama kupovina i ucjena, niti ima veze sa čašću niti s politikom. 

- Pokazalo se to i u prošlom mandatu, a ponavlja se i u ovom. To je proces čije kretanje nečasnim radnjama usmjerava SDA. Shvatamo u potpunosti da gospodinu Bogićeviću ne treba da bude predmet prljavih igara beskrupuloznih mešetara i moralnih nakaza - stoji u izjavi.

Ovo je njegovo drugo veliko ne, kazali su.

- Prvo nam je umnogome pomoglo da naša zemlja ostane naša, a drugo treba sve da nas osvijesti za pravac u kojem ovu zemlju želimo voditi. Što se nas tiče, to je vladavina prava. Svim dozvoljenim sredstvima i izbor gradonačelnika, ali i sve druge stvari dovest ćemo u zakonske okvire i izbaviti ih iz ralja SDA-ovog kriminalnog načina vođenja politika. Ponavljamo, i dalje vjerujemo u Bogića Bogićevića kao gradonačelnika glavnog grada, jer vjerujemo u jedinstvenu, bolju Bosnu i Hercegovinu. Sarajevo, laku noć. Sutra je novi dan - zaključili su.

(H. Ahbabović)

 
2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.