25.3.2021. 16:50
0
Tegeltija posjetio Društvo Crvenog krsta BiH
Predstavnici DCKBIH informirali su predsjedavajućeg Vijeća ministara o aktivnostima koje trenutno provode kroz svoju strukturu, radu hitnih operativnih centara Crvenog krsta, te nastavku obnove zgrade DCKBiH.
Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija posjetio je u Sarajevu Društvo Crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine (DCKBiH), a generalni sekretar DCKBiH Rajko Lazić zahvalio je za finansijsku podršku za adaptaciju zgrade i nabavku oprema za potrebe hitnih operativnih centara Crvenog krsta.

- Poželio je dobrodošlicu predsjedavajućem Vijeća ministara Tegeltiji, koji je prva osoba na toj funkciju koja je zvanično posjetila sjedište DCKBiH - navodi se.

Predstavnici DCKBIH informirali su predsjedavajućeg Vijeća ministara o aktivnostima koje trenutno provode kroz svoju strukturu, radu hitnih operativnih centara Crvenog krsta, te nastavku obnove zgrade DCKBiH.

Takođe, DCKBiH je izrazio spremnost da se još aktivnije uključi, kao nosilac humanitarnog rada i pomoćni organ institucijama u BiH u humanitarnom djelovanju te da se pozicionira u migracionim kampovima u BiH.

- Lazić je istakao da DCKBiH ima podršku Vijeća ministara i izrazio nadu da će ta podrška biti još veća i da će saradnja Društva i predstavnika Bosne i Hercegovine biti još bolja - saopćeno je iz DCKBiH.

Sastanku sa predsjedavajućim Tegeltijom, uime DCKBiH, prisustvovao je i koordinator za pripremu i odgovor na katastrofe Aleksandar Panić.

(FENA)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.