28.3.2021. 17:33
0
Obilježena godišnjica smrti Joze Leutara
U Sarajevu je danas obilježena 22. godišnjica atentata na bivšeg zamjenika ministra unutrašnjih poslova FBiH Jozu Leutara.

- Delegacija Federalne uprave policije je danas, 28. marta 2021. godine položila vjence u zgradi Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova / Federalne uprave policije, kao i na mjestu ukopa u Mostaru pok. zamjenika ministra Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova, Joze Leutara.

Podsjećamo, povodom obilježavanja 22. godišnjice atentata na zamjenika ministra Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova Joze Leutara, delegacija Federalne uprave policije je dana 16. marta 2021. godine, položila vijenac na spomen-obilježju u Alipašinoj ulici u sarajevskom naselju Ciglane, saopćeno je iz Federalne uprave policije.

Atentat u kojem je ubijen Jozo Leutar dogodio se 16. marta 1999. godine. Dok se vozio na posao, eksplodirala je eksplozivna naprava koja se nalazila u njegovom automobilu u 7:50 ujutro. S njim je u automobilu stradao vozač Željko Ćosić, čije ozljede nisu bile opasne po život, a Leutar je zadobio teške povrede od kojih nije uspio doći svijesti. Umro u sarajevskoj bolnici Koševo 28. marta.  Ovvaj slučaj nikada do kraja nije racijetljen. Ča ni suđenje koje je održano, a u kojem je kao prvooptuženi bio Dominik Ilijašević Como, nije dao odgovore na pitanja ko je počinilac, a ko nalogodavac ovog ubistva. Como i ostali optuženi u ovom slučaju su oslobođeni krivice za ubistvo.

(Ajdin Balićevac)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.