30.3.2021. 11:55
1
Inicijativa građana Hastahana Park poziva na kompromisno rješenje
Inicijativa građana Hastahana Park, podržava čin načelnika Općine Centar Srđana Mandića, što je uvažio građansku volju i potrebe te Centralnoj banci BiH ponudio adekvatnu zamjensku lokaciju i brojne druge pogodnosti kako bi odustali od gradnje u parku prof. dr Nijaza Durakovića u Hastahani.

Iz Inicijative građana Hastahana Park uputili su apel guverneru Centralne banke BiH Senadu Softiću i članovima Upravnog vijeća CBBH da prihvate ponuđeni kompromis i tako djelima pokažu da, kako navode, ne odobravaju zastrašivanje građana i nasilno otimanje javih parkovskih površina.

- Prihvatite načelnikov poziv da 'transparentno, poštujući volju građana' pokažete da je moguć 'novi način saradnje' kakav građani zaslužuju, u čemu ćemo vam rado biti podrška - dodali su iz Inicijative građana Hastahana Park.

Iz ove inicijative podsjećaju da je grupa građanki i građana sarajevske općine Centar početkom marta zvanično na općinski protokol predala građansku inicijativu za poništenje odluke o izmjeni regulacionog plana za lokalitet Hastahana na osnovu koje je parkovska površina proglašena građevinskim zemljištem, a potom djelimično prodana Centralnoj banci BiH (CBBH).

Uz detaljan pregled svih neregularnosti i nelogičnosti u procesu izmjene predmetnog regulacionog plana, u tekstu građanske inicijative potpisnici su naveli da bi općinski vijećnici njenim usvajanjem "zaštitili i promovirali pravo građanki i građana na demokratsko odlučivanje o pitanjima koja ih se najneposrednije tiču".

Ovu građansku inicijativu svojim potpisima podržalo je više od 1.300 stanovnika i stanovnica općine,

(FENA)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.