4.4.2021. 21:15
1
Šta je Bakir Izetbegović govorio o "malina respiratorima" prije godinu dana, a šta sinoć: To su neki pokretni respiratori koji mogu možda sat vremena držati čovjeka na životu
Predsjednik SDA, Bakir Izetbegović, komentarisao je kupovinu spornih respiratora iz Kine u vrijednosti od 10,5 miliona KM.

Piše: H. Ahbabović

Naime, on je prije godinu dana, kada je bila aktualizirana afera oko respiratora iz Kine koje je nabavila firma "Srebrena malina", poručio sljedeće:

"Deset miliona maraka se dalo za nešto što uopće ne zadovoljava potrebe, što nije za intenzivnu njegu. To su neki pokretni respiratori koji mogu možda sat vremena držati čovjeka na životu. Pogrešna se roba kupila i niko nije bio svjestan toga", rekao je tada Izetbegović.

Ipak, gostujući jučer na FTV, predsjednik SDA je kazao neke potpuno drugačije stvari o spornim respiratorima iz Kine.

"Institut koji je jedini pozvan da kaže o respiratorima je rekao da su to respiratori koji su namijenjeni za intenzivnu njegu, kao stacionarni, a mogu biti i kao portabilni", rekao je sinoć Izetbegović.

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.