7.4.2021. 21:15
0
Kralj Abdullah: Pobuna je ugušena, Jordan je stabilan
Jordanski kralj Abdullah objavio je u srijedu da je pobuna ugušena nakon sporenja s njegovim polubratom i bivšim princom Hamzom, i da je njegova zemlja sada stabilna i sigurna.

U prvoj izjavi nakon što se afera pojavila u javnosti, monarh je kazao da je kriza koja je uzdrmala stabilnost kraljevstva "najbolnija" jer se pojavila unutar kraljevske porodice i izvan nje.

- Ništa nije ni blizu onoga što sam osjećao - šok, bol i bijes - kao brat i čuvar hašemitske porodice i vođa ovog dragog naroda - navodi kralj Abdullah uz pismu poslanom naciji.

Glasnogovornica Bijele kuće Jen Psaki također je danas saopćila da je američki predsjednik Joe Biden razgovarao s kraljem  Abdullahom i da se transkript njihovog razgovora uskoro očekuije.

Kraljevska palata saopćila je da je Abdullah primio telefonski poziv od Bidena "koji je izrazio punu solidarnost svoje zemlje s Jordanom i njegovim naporima na očuvanju stabilnosti", prenosi Reuters.

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.