8.4.2021. 9:43
0
Početak izgradnje stambenog objekta za korisnike kolektivnih centara u Mostaru
Ukupna vrijednost podprojekta Sutina u Gradu Mostar je 1.423.463 maraka (od čega je 1.099.667 KM kreditnih sredstava CEB-a, a ostatak je osiguran iz proračuna Grada Mostara).
U naselju Sutina u Mostaru danas će biti svečano obilježen početak izgradnje stambenog objekta s 24 stambene jedinice koji je namijenjen za smještaj korisnika kolektivnih centara u tom gradu.

Početkom izgradnje tog objekta nastavlja se izgradnja stambenih objekata na području Hercegovačko-neretvanskog kantona u okviru realizacije Projekta CEB II - "Zatvaranja kolektivnih centara i alternativnih smještaja putem javnih stambenih rješenja", saopćeno je iz Grada Mostara.

Objekt u naselju Sutina, kako navode, jedan je od tri planirana objekta za smještaj korisnika postojećih kolektivnih centara i alternativnog smještaja s područja Grada Mostara.

Projekat CEB II realizira se iz kreditnih sredstva Razvojne Banke Vijeća Europe i lokalnog sudjelovanja općina/gradova uključenih u realizaciju Projekta, a s ciljem zatvaranja kolektivnih centara u Bosni i Hercegovini.

Na području HNK planirana je realizacija ukupno šest podprojekata u općinama Konjic i Jablanica, Gradu Čapljini i Gradu Mostaru. Planirana je izgradnja ukupno 132 stambene jedinice ukupne vrijednosti 9.106.090 maraka (kreditno zaduženje u iznosu od 7.047.738 KM i lokalna kontribucija/sudjelovanje općina i gradova u iznosu od 2.058.352 KM).

Ukupna vrijednost podprojekta Sutina u Gradu Mostar je 1.423.463 maraka (od čega je 1.099.667 KM kreditnih sredstava CEB-a, a ostatak je osiguran iz proračuna Grada Mostara).

Trenutno se na području Federacije BiH izvode radovi na izgradnji dvanaest novih stambenih objekata s ukupno 258 stambenih jedinica, te vrši rekonstrukcija i sanacija pet objekata s 10 stambenih jedinica u Gradu Mostaru, navodi se u saopćenju.

(Fena)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.