13.4.2021. 11:39
0
U Hercegbosanskoj županiji dosad vakcinisano 500 osoba
- Hercegbosanska županija do sada je dobila 378 doza Pfizera, 850 doza AstraZenece te 449 kineske vakcine Sinovac, a vakcine su već raspoređene po domovima zdravlja - kazala je Mamić.
U Hercegbosanskoj županiji (HBŽ) do sada je cijepljeno 500 osoba od čega najviše zdravstvenih djelatnika i jedan dio štićenika staračkih domova, potvrdila je Feni ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo Diana Mamić.

Po njezinim riječima, spomenute kategorije cijepljene su Pfizerom i AstraZenecom, nabavljenim putem Covax mehanizma.

- Hercegbosanska županija do sada je dobila 378 doza Pfizera, 850 doza AstraZenece te 449 kineskog cjepiva Sinovac, a cjepiva su već raspoređena po domovima zdravlja - kazala je Mamić i pritom istaknula kako je još uvijek u tijeku proces prijavljivanja građana za cijepljenje.

Također je navela kako se od danas nastavlja cijepljenje prema standardnim prioritetima koji uključuju osobe starije životne dobi i kronične bolesnike. 

 Što se tiče samog plana cijepljenja ostalih zainteresiranih osoba, ističe kako će po dobivanju cjepiva biti pozivani svi oni koji su se pribilježili za cijepljenje.

Stoga je, kako ističe ravnateljica, Zavod za javno zdravstvo HBŽ-a pozvao poslovne subjekte, javne ustanove i sve zainteresirane poslodavce s područja te županije da Zavodu dostave popise uposlenika zainteresiranih za cijepljenje protiv covida-19.

- Cijepljenje će se obavljati po pozivu, uz prethodni dogovor - napomenula je Mamić.


(Fena)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.