14.4.2021. 11:34
1
Skupština KS 27. aprila: Može li se spriječiti nepotizam i stranačko zapošljavanje u javni sektor
Naredna, 35. radna, sjednica Skupštine Kantona Sarajevo održat će se 27. aprila ove godine u online formatu, s početkom u 10:00 sati.

Kolegij Skupštine KS danas je usaglasio dnevni red ove sjednice na kojoj će biti razmatrana Informacija o epidemiološkoj situaciji, Prijedlog zakona o podršci povratnicima u Srebrenicu, kao i Nacrt zakona o sprečavanju nepotizma i stranačkog zapošljavanja u organima javnog sektora u Kantonu Sarajevo.

Na dnevnom redu ove sjednice su i zastupnička pitanja, inicijative i odgovori, Prijedlog odluka o dodjeli javnih priznanja Kantona Sarajevo, te Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Program rada sa finansijskim planom Fonda Kantona Sarajevo za stipendiranje i školovanje djece boraca, poginulih boraca, poginulih civila, žrtava rata “Ikre” za 2021. godinu.

Bit će razmatrani i izvještaji o radu Odbora za žalbe javnosti za 2020. godinu, te o stanju u oblasti socijalne zaštite, zaštite civilnih žrtava rata i zaštite porodica sa djecom za 2020. godinu.

Tematska sjednica Skupštine KS posvećena sigurnosnoj situaciji održat će se 28. aprila ove godine.


(Patria)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.