19.4.2021. 19:36
0
Indija od 1. maja vakciniše građane od 18 godina i starije
Indija je objavila u ponedjeljak da će vakcinisati sve od 18 godina i starije protiv koronavirusa počevši od 1. maja dok se ta zemlja bori s naglim rastom broja zaraženih.

U vladinom saopćenju se navodi kako je cilj osigurati da se što je moguće više ljudi vakciniše u najkraćem mogućem vremenu.

Indija je započela s vakcinacijom zdravstvenih radnika sredinom januara i kasnije je produžila tu kampanju na ljude starije od 45 godina u dvije faze. Indijske zdravstvene vlasti ukupno su primjenile 120 miliona doza vakcina.

Bivši premijer Manmohan Singh (88) hospitaliziran je u New Delhiju u ponedjeljak nakon što jer testiran pozitivno na COVID-19. Kazao je da je osjećao blagu groznicu prethodnog dana.

Indija je izvjestila o 273.810 novozaraženih u ponedjeljak, najvišoj takvoj cifri za jedan dan od izbijanja pandemje. Ta zemlja sada ima ukupno više od 15 miliona potvrđenih zaraza, na drugom mjestu u svijetu odmah iza Sjedinjenih Država.

Ministarstvo zdravstva također je izvjestilo o 1.619 preminulih od COVID-19 u poroteklih 24 sata, prenosi AP.

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.