18.9.2021. 12:22
1
Konaković o procurjelim snimcima: Ne znam šta je za ovog srednjoškolca gore, da je snimao ili da je snimljen...
Povodom objave u pojedinim medijima da je generalni direktor Obavještajno-sigurnosne agencije BiH (OSA) Osman Mehmedagić navodno tajno snimao sastanak s tužiteljicom Tužilaštva BiH, danas se oglasio i Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i Pravde.

Njegovu objavu prenosimo u cjelosti.

“Prvi čovjek OSA-e u razgovoru koji je neko snimio obavještava glavnu tužiteljicu Tadić da ima saznanja da je glavna tužiteljica Dalida Burzić reketirala osobe protiv kojih je radila istragu u slučaju “Zadruga”.

Vrlo slikovito to objasni. Kaže još i da će dvadesetak tužilaca progovoriti u procesu disciplinskog postupka protiv Burzić. U tom procesu sam lično bio predmet jer je, kako su svjedočili neki tužioci, Burzić naložila da mi “nešto nađu”.

Burzić na kraju nije odgovarala ni disciplinski.

Mehmedagić je tokom razgovora nekoliko puta pozvao glavnu tužiteljicu da “dođe kod njega i posluša audio snimke”, o različitim temama. Priznao je da prisluškuje razgovore tužilaca sa tužiocima, novinara, običnih ljudi. Po ovome što govori prisluškuje pola grada. I o tome sam govorio i pisao ranije.

Dok govori o reketiranju od strane Dalide Burzić, obje sagovornice uglas viču “nemoj nam to pričati”. To je naše trenutno stanje.

Ovo su najodgovorniji ljudi za uspostavljanje pravde i reda u društvu.

Ako u ovom segmentu ne uvedemo red, u agencijama, tužilaštvima i sudovima, ovo društvo nema šansu da opstane.

Ako nastave da rade nezakonito, bahato i brutalno, bojim se da će izazvati nezakonite reakcije normalnog svijeta.

I ne znam šta je za ovog srednjoškolca gore, da je snimao ili da je snimljen. I mi se kao čudimo kad za saradnike angažuje likove iz crtanih filmova i razne mulahusiće.

Lik koji treba da nas između ostalog informiše i o aktivnostima koje se protiv branilaca vode u susjednim zemljama, koji treba da informiše o rutama droge, terorizma. Bošnjak po struci.

Ako tužilaštva na osnovu ovih izjava ne pokrenu aktivnosti o utvrđivanju činjenica o navodima Mehmedagića glede reketiranja privrednika od strane Burzić, podnijećemo prijavu u skladu sa propisima ove zemlje.

I za pravdu ćemo se boriti svim srcem.

Podsjećanja radi, prvi čovjek OSA-e je Komisiji za nadzor nad radom OSA-e kao dokaz o završenom fakultetu dostavio diplomu koja ne postoji. Dostavio je dakle falsifikat. Kod tužiteljice Tadić je došao da izrazi čuđenje zašto to neko istražuje?” – napisao je Konaković na svom Facebook nalogu.

 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.