30.11.2021. 20:32
0
"Da li je Čović pitao protjerane Hrvate iz RS-a ili Posavine prije nego što je glasao protiv Inzkovog zakona?"
Mirjana Marinković-Lepić, zastupnica Naše stranke u Parlamentu BiH, komentarisala je jučerašnje događaje sa hitne sjednice Doma naroda PS BiH.

Marinković-Lepić je, govoreći, o Čovićevom glasanju za poništavanje Zakona o zabrani negiranja genocida u BiH, upitala da li je lider HDZ-a pitao sve Hrvate prije nego što se priklonio Dodiku.

- Da li je pitao Hrvate u Tuzli, gdje nije bilo sukoba između Bošnjaka i Hrvata. Da li je možda pitao Hrvate u Posavine ili Hrvate koji su protjerani iz RS-a, pa su sad na nivou statističke greške, rekla je Marinković-Lepić gostujući na N1 televiziji.

Državna zastupnica je, također, jučerašnji pokušaj karakterizacije sukoba u našoj zemlji kao "građanskog rata" ocijenila strašnim.

- Ovo je strašno, pogotovo što se jučer glasalo i razmišljalo o tome da se sklopi sporazum da smo mi imali građanski rat ili strašni sukob, kazala je ona.


(Ajdin Balićevac)

 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.