18.1.2022. 13:35
0
Počeli radovi na zamjeni kompletne rasvjete u B fazi Alipašinog Polja
Započeli su radovi na zamjeni kompletne rasvjete unutar B faze Alipašinog Polja, ukupne vrijednosti od oko 200.000 KM.

Umjesto stare i dotrajale rasvjete, duž trga i šetnice će biti postavljena nova LED rasvjeta koja troši manje električne energije, a istovremeno daje bolji efekat osvjetljenja, te ima duži vijek trajanja od konvencionalne.

Izvršit će se i izgradnja nove rasvjete na mjestima gdje nedostaje, kako bi se postigao bolji nivo osvijetljenosti naselja, gdje će biti postavljeno oko 80 LED rasvjetnih tijela, čime će se poboljšati osjećaj sigurnosti građana u večernjim i noćnim satima.

U tom dijelu Alipašinog Polja javna rasvjeta nije mijenjana duži period, te je osvijeteljenost bila jako loša. Zamjenom stare rasvjete, LED rasvjetom, poboljšat će se osvjetljenje unutar cijelog naselja B faze Alipašinog Polja.

Radovi u sklopu projekta modernizacije rasvjete u B fazi Alipašinog Polja će se izvoditi etapno, te će na pojedinim dionicama šetnice i trga dio rasvjete biti van funkcije zbog neophodnih radova.

Radove finansira Općina Novi Grad Sarajevo,a izvođač je konzorcij firmi SES d.o.o. Sarajevo i Mevludin Commerc d.o.o. Sarajevo, saopćeno je iz press Općine Novi Grad Sarajevo.

(FENA/A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.