18.1.2022. 14:41
2
Iz DNS-a najavili krivičnu prijavu protiv Šefika Džaferovića
Poslanik Demokratskog narodnog saveza (DNS) u Narodnoj skupštini RS Aleksandar Glavaš podnijet će sutra krivičnu prijavu protiv člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića.

Kako je saopćeno, Glavaš će prijavu podnijeti zbog "povrede ugleda Republike Srpske i njenih naroda". Predat će je Policijskoj upravi Istočno Sarajevo, a potom će se, najavljeno je, obratiti javnosti.

Prva krivična prijava protiv Džaferovića podnesena je u novembru prošle godine Tužilaštvu BiH. Podnosilac je Hrvatska republikanska stranka, a zbog "izazivanja mržnje i netrpeljivosti".

(Ajdin Balićevac)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.