18.1.2022. 15:09
0
Ministrica finansija RS-a saslušana u Tužilaštvu BiH: Ovdje nema nikakve krivice, želimo vratiti oduzete nadležnosti
Zora Vidović, ministrica finansija Republike Srpske, saslušana je danas u prostorijama Tužilaštva BiH u sklopu istrage o napadu na ustavni poredak Bosne i Hercegovine.

Saslušanje Zore Vidović trajalo je nešto duže od sat vremena, a ona je tužiocima rekla isto ono što su kazali njeni prethodnici koji su ranije ispitani u vezi sa ovim slučajem.

Napada na ustavni poredak, kako kaže Vidović, nije bilo i odlukama na sjednici NSRS-a nije prekršen Ustav BiH.

- Bila sam u svojstvu svjedoka vezano za predmet koji vam je već poznat i smatram da ne kršimo Ustav BiH. Naprotiv, RS želi da radi i donosi svoje propise u skladu s Ustavom BiH. Nadležnosti koje su nam oduzete želimo da se vrate i to je u skladu s Ustavom, rekla je Vidović.

Poručila je kako u RS-u poštuju Ustav BiH, te smatra kako ovu istragu treba prekinuti jer epiloga krivice za RS neće biti.

- Prema tome, smatram da ovaj predmet koji je formiran nema epilog nikakve krivice za RS, jer mi poštujemo apsolutno sve, a tako smo i na sjednici NSRS-a donijeli zaključak da sve što radimo bude isključivo u skladu s Ustavom BiH, kazala je ona.

(Ajdin Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.