28.6.2023. 11:14
0
Haos u Parizu: Policajac ubio mladića, demonstranti zapalili barikade
U Parizu u utorak naveče, nakon što je policajac pucao i ubio 17-godišnjeg dostavljača u predgrađu glavnog grada Francuske, demonstranti su zapalili barikade, a policija je odgovorila suzavcem.

Tinejdžera je ranije tokom dana u predgrađu Nantera ubio policajac zbog problema prilikom saobraćajne kontrole.

Incident je šokirao javnost i izazvao zabrinutost zbog upotrebe smrtonosne sile snaga bezbjednosti.

Na videu incidenta objavljenom na internetu vidi se kako se dva policajca naginju na prozor sa strane vozača prije nego što se odveze. Jedan od policajaca pucao prema vozaču, a automobil je udario u obližnji stub.

Tokom sjednice parlamenta, ministar unutrašnjih poslova Gerald Darmanin potvrdio je da su dvojica policajaca umiješanih u incident na ispitivanju.

Sinoć je došlo do sporadičnih sukoba između mladih ljudi i policije.

Nekoliko grupa je zapalilo barikade i kante za smeće, uništilo autobusku stanicu i bacalo petarde na policiju. Policija je upotrijebila suzavac.

“Devet osoba je kasnije uhapšeno u vezi sa sukobima”, prenose francuski mediji.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.