8.7.2023. 15:15
0
Poruke komemoracije Vahidinu Musemiću: Bio je primjer kako se do posljednjeg dana i daha vole klub i grad
FOTO: FK Sarajevo
Komemoracija Vahidinu Musemiću, legendarnom napadaču Fudbalskog kluba Sarajevo koji je preminuo 30. juna ove godine, u 77. godini, održana je danas u sarajevskoj Vijećnici.

Musemić je ukopan u ponedjeljak, 3. juna na Gradskom mezarju Stadion na Koševo.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, brat Husref, mnogi prvotimci Sarajeva, bivši fudbaleri i sportski radnici Fuad Muzurović, Blaž Slišković, Mirsad Fazlagić, Faruk Hadžibegić, Mehmed Janjoš, Predrag Pašić, Mirza Varešanović, Samir Bekrić, Adnan Džemidžić i mnogi drugi stigli su u Vijećnicu kako bi se prisjetili legendarnog Spensera sa Koševa.

Predsjednik FK Sarajevo Ismir Mirvić obratio se videolinkom i kazao da mu je žao što nije mogao doći u Vijećnicu da oda počast legendi Bordo kluba.

- Za Sarajevo se borio cijeli život, a osim po golovima postao je poznat po borbenosti i srčanosti. Igrao je do krajnjih granica svojih mogućnosti. Srčanost i hrabrost pokazao je u ratnim i poslijeratnim danima kada je radio u klubu u vjerovatno najtežim trenucima. Njegova ljubav prema bordo boji i klubu bila je neizmjerna - rekao je Mirvić, prenosi Slobodna Bosna.

Gradonačelnica Sarajeva Benjamima Karić za Musemića je kazala da će ostati simbol ljubavi, prkosa i borbe protiv svih vrsta nepravdi, primjer kako se do posljednjeg dana i daha voli klub i grad.

Mirsad Fazlagić, Vahidinov saigrač iz Sarajeva prisjetio se da Musemić nije vjerovao da od nekoga može izgubiti.

- Vahidin je imao dva stila i načina života. U građanskom, bračnom životu, živio je život za djecu, suprugu i unučad. U fudbalskom dijelu nije vjerovao da može izgubiti, nije vjerovao da neko od njega može biti bolji. U igri i načinu igranja imao je ideju da se moramo boriti, igrati i pobijediti. Kroz tu ideju je iznačio ego pobjede. Često je dolazio u određeni sukob jer ga pratioci nisu mogli pratiti u idejama - kazao je, između ostalog, Fazlagić.

Na komemoraciji su se obratili još još Fuad Muzurović, Faruk Hadžibegić, Senad Hadžifejzović, Dario Delibašić. U ime porodice govorile su njegove unuke Iman i Lamija.

- Imali smo sreću da smo proveli puno vremena s dedom koji nam je pružao neizmjernu ljubav. Od njega smo naučili da je skormnost jedna od najvažnijih osobina i da je porodica najvažnija u životu. Zahvaljujemo se svim gostima u ime porodice što ste došli da odate počast našem Vahi - rekle su.

Vahidin je imao ukupno osmero unučadi.

Vahidin Musemić je rođen 29. oktobra 1946. godine u Janji. Fudbalsku karijeru počeo je u Sarajevu 1962. godine. U dresu Sarajeva debitovao 1963. godine. Prvu prvenstvenu utakmicu odigrao je protiv Partizana na Koševu 1965. godine. Bio je i reprezentativac Jugoslavije.


(Elmedina H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.