13.7.2023. 12:28
0
Primat će se samo hitni slučajevi: Više od 8.000 zdravstvenih radnika u KS stupa u generalni štrajk
FOTO: ARHIV
Jutros je održan sastanak Vlade Kantona Sarajevo i Sindikata radnika u zdravstvu KS.

Kako piše Hayat, nije postignut dogovor, te su iz Sindikata radnika u zdravstvu KS najavili generalni štrajk.

Zahtjev Sindikata je bio korekcija satnice sa 2,76 KM na 3,28 KM. Sindikat je još 30.12.2022. godine podnio zahtjev, međutim, Vlada je tek u maju mjesecu formirala pregovarački tim.

13. juna su počeli pregovori, te su održana tri sastanka, međutim, nije postignut dogovor, a kako saznajemo Vlada KS nije bila spremna udovoljiti zahtjevu radnika u zdravstvu KS.

Kako je za Hayat kazao Senad Sadiković, zastupnik Sindikata radnika u zdravstvu KS, generalni štrajk nastupa kada se ispoštuju zakonske procedure.

“Apsolutno sve prestaje sa radom, a primat će se isključivo hitni slučajevi. Napravit ćemo trijaže na ulazima u zdravstvene ustanove. U pitanju je 8.000 radnika u Kantonu Sarajevo”, poručio je Sadiković.

(Erna H.) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.