22.8.2023. 15:20
0
Magazinović: Na sastanku je viđeno različito viđenje ranijeg dogovor
Zastupnik SDP-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Saša Magazinović, koji je ujedno predstavljao svoju stranku sa svojim predsjednikom Nerminom Nikšićem na sastanku koalicionih partnera u Istočnom Sarajevu, oglasio se na društvenim mrežama nakon tog sastanka.

Jučer sam rekao da se nisu stvorili uslovi da se imenuje ministar finansija. I nisu. Prijedlog je bio da prva tačka bude imenovanje ministra kako i nalaže poslovnik, a onda poslije evropski zakoni. Pri tome, Vijeće ministara nije zasjedalo niti je postojao potpisan sporazum o novim evropskim zakonima. Na samom sastanku danas je jasno bilo različito viđenje ranijeg dogovora.

Danas je dogovoreno i potpisano da sutra Vijeće ministara usvoji tri nova zakona vezana za evropski put i da se sazove nova hitna sjednica Predstavničkog doma koji će ih potvrditi.

Dogovoreno je i potpisano da se danas prvo usvoje evropski zakoni, a onda poslije toga imenuje ministar na posebnoj sjednici. Dogovoreno je da se naredne sedmice, odmah poslije Predstavničkog doma, održi sjednica Doma naroda na kojoj će biti potvrđeni svi zakoni. Dogovoreno i potpisano - naveo je Magazinović.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.