28.9.2023. 15:52
0
Podzemna garaža kod Hitne pomoći trebala je konačno od sutra biti u funkciji: Ipak neće biti
Podzemna garaža kod Hitne pomoći u Sarajevu trebala sutra biti puštena u rad. Međutim, to se neće desiti.

Kako je saopćeno iz Općine Novo Sarajevo, koja je investitor, to se neće desiti zbog propusta Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo.

Naime, Općina Novo Sarajevo planirala je da se garaža pusti u rad sutra. Međutim, kako navode, prilikom jučerašnjih posljednjih priprema za stavljanje garaže u funkciju, Općina je od strane djelatnika Javnog preduzeća ONSA, kojem je garaža dodijeljena na održavanje i upravljanje, prvi put upoznata sa problemima u vodosnabdijevanju garaže.

Prema informacijama od strane KJKP ViK, koji je na poziv nadležne općinske službe urgentno uputio ekipu na teren, u šahtu su trebala da postoje dva funkcionalna priključka, jedan za sanitarnu mrežu, drugi za protivpožarni sistem. Međutim, zatečeno je prespajanje priključka vodom protivpožarnih sistema na priključak sanitarne mreže, zbog toga što je nakon asfaltiranja kružnog toka ostao dostupan samo jedan od postojeća dva ventila (drugi je ostao ispod asfalta). Na ovaj način je onemogućeno stavljanje u funkciju protivpožarnih sistema, a samim tim i puštanje garaže u rad, naveli su iz Općine u saopćenju.

Općina je hitno uputila urgenciju Zavodu za izgradnju Kantona Sarajevo, koji je implementator projekta i stručni nadzor na izgradnji garaže i kružnog toka, te zatražila odgovore o navedenom, kao i hitno rješavanje problema koji je napravljen, a zbog kojeg se prolongira otvaranje garaže i pravi dodatna šteta građanima.

"Napominjemo da je Zavod Općini predao objekat garaže G3 'kao funkcionalan' i 'sa pravomoćnim odobrenjem za upotrebu', te ostaje nejasno kako je izvršen tehnički prijem objekta, odnosno kako na vrijeme nije uočen navedeni propust", naveli su iz Općine.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.