20.10.2023. 19:30
0
Oglasio se Dodik nakon sankcija njegovoj djeci: Drago mi je da su skinuli sina Radovana Karadžića
FOTO: N1
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik reagovao je na sankcije koje je danas Ministarstvo finansija Sjedinjenih Država uvelo njegovoj djeci, Igoru i Gorici Dodik.

Dodik je u izjavi za Srnu rekao da “SAD na crnu listu stave i nerođenu djecu njegove porodice, neće im proći plan uništenja Republike Srpske dok je on predsjednik”.

“Drago mi je što su s liste skinuli sina Radovana Karadžića, i vjerovatno u strahu da na toj listi nema djeteta predsjednika Republike Srpske brže bolje su stavili i mog sina i moju kćer”, istakao je Dodik.

Na pitanje Srne da prokomentariše to što su SAD uvele sankcija njegovoj djeci, Igoru i Gorici, Dodik je rekao da nije začuđen tom odlukom znajući da “američki ambasador u BiH bjesni po Sarajevu.”
“Samo sam iznenađen da u jeku sukoba na Bliskom istoku i Ukrajini, SAD imaju vremena za moju porodicu. Kad smo kod porodica, i sinova i kćeri, meni i svjetskoj javnosti je poznato da je upravo sin američkog predsjednika u središtu korupcionaške afere”, izjavio je Dodik, koji je na spomenutoj “crnoj listi” još od ranije, prenosi N1.

Od danas su na spisku i njegova djeca, a pored njih, naveden je i restoran “Agape” u vlasništvu Gorice i Ivane Dodik, kompanija “Agrovoće” koja se dovodi u vezu sa Goricom, kao i kompanija “Fruit Eco” koja se dovodi u vezu sa Igorom Dodikom, ali i kompanija “Global Liberty” koja se dovode u vezu sa Igorom i Goricom.

Dodik se također nalazi i pod sankcijama Velike Britanije.

(Elmedina H.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.