21.10.2023. 10:30
0
Na snazi narandžasti meteoalarm: Obilne padavine na jugu. Može biti potrebna i manja evakuacija
Zbog očekivanih meteoroloških prilika stanovnicima se savjetuje da preduzmu mjere opreza

U dijelovima Bosne i Hercegovine danas je na snazi narandžasti meteoalarm zbog jakog vjetra, dok je za jug, posebno za trebinjsku regiju, izdato upozorenje zbog očekivanih obilnih padavina.

U trebinjskoj regiji očekuje se od 60 do 100 litara kiše po metru kvadratnom, lokalno i do 120 litara, zbog čega je izdat crveni meteoalarm.

Jake padavine očekuju se i u Mostaru i okolini, između 50 i 70, lokalno do 80 litara po metru kvadratnom, te je za ovo područje danas na snazi narandžasti meteoalarm.

Narandžasti meteoalarm zbog jakog vjetra brzine 50 do 80 kilometara na čas, na planinama i više, izdat je za fočansku, sarajevsku i livanjsku regiju i na snazi je do podne.

Zbog očekivanih meteoroloških prilika stanovnicima se savjetuje da preduzmu mjere opreza, da zaštite sebe i imovinu, kao i da budu spremni da obustave aktivnosti na otvorenom.

Mogući su plavljenje imovine i saobraćajnih mreža, poremećaji u snabdijevanju električnom energijom i vodom, a može biti potrebna i manja evakuacija.

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, zbog najavljenih vremenskih prilika, upozoravaju i na mogućnost teških uslova za vožnju usljed smanjene vidljivosti i nekontrolisanog kretanja vozila zbog vode, prenosi Raport.

(Mubina Lj.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.