23.10.2023. 9:44
0
Za mlade u KS do 12.000 KM: Raspisan je poziv za subvencioniranje kupovine stana i kuće
Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo objavilo je danas Javni poziv za subvencioniranje rješavanja stambenog pitanja mladih.

Tako će kandidatima koji ispunjavaju uslove poziva i u skladu sa redoslijedom na konačnoj listi kandidata biti odobrena nepovratna novčana sredstva u iznosu do 12.000 KM. Tačan iznos zavisit će od raspoloživih sredstava u Budžetu KS za ove namjene.

Vlada KS je, podsjetimo, ranije potvrdila da je osigurala 5,5 miliona KM u ovogodišnjem Budžetu za subvencioniranje kupovine stanova mladima.

Među uslovima koje kandidat za subvencioniranje rješavanja stambenog pitanja mora ispuniti su sljedeći:

- da je starosne dobi od 18 do 38 godina u momentu podnošenja zahtjeva
- da je državljanin BiH
- da na dan podnošenja prijave na javni poziv ima prebivalište na području KS
- da podnosilac zahtjeva i njegov bračni ili vanbračni partner nisu bili vlasnici stana ili kuće koju su otuđili pravnim poslom
- da prodavac stana ili kuće nije roditelj, brat ili sestra podnosioca zahtjeva ili bračnog ili vanbračnog partnera podnosioca zahtjeva
- da je zaključen notarski obrađen ugovor o kupoprodaji stana ili kuće koji se nalazi na području KS, u periodu od 09.08.2022. godine zaključno sa zadnjim danom isteka roka javnog poziva, ili da posjeduje pravnosnažno odobrenje za građenje nadležnog organa, izdato na ime podnosioca zahtjeva, u periodu od 09.08.2022. godine zaključno sa zadnjim danom isteka roka javnog poziva
- da podnosilac zahtjeva ili njegov bračni ili vanbračni partner nisu ostvarili pravo po projektu Ministarstva za predinvestiranje u poticajnu stanogradnju, što Ministarstvo utvrđuje na osnovu službene evidencije.

Javni poziv ostaje otvoren 20 dana od dana objavljivanja.

Ostale uslove Javnog poziva za subvencioniranje rješavanja stambenog pitanja mladih, Zahtjev po Javnom pozivu za subvencioniranje rješavanja stambenog pitanja mladih i izjave koje se trebaju popuniti pronađite OVDJE.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.