18.11.2023. 17:01
0
Maloljetnik u Širokom Brijegu rizikovao život za fotografiju: Visio s mosta držeći se jednom rukom
Maloljetnik u Širokom Brijegu je rizikovao svoj život zbog opasnog izazova za popularnost na društvenim mrežama, te visio s mosta i samo se jednom rukom držao za akvadukt u Borku, a drugom rukom tipkao na mobitel.

Fotografija mladića koji je u Širokom Brijegu rizikovao svoj život ovih dana kruži među mlađom populacijom, o čemu pišu lokalni mediji upozoravajući roditelje i javnost na problem koji sve češće dovodi do neželjenih posljedica.

Prema saznanjima dječak je učenik Srednje strukovne škole u Širokom Brijegu, a sporna fotografija koja se širi aplikacijom za komunikaciju WhatsApp, prema opisu "za snepa" je snimljena radi objavljivanja na popularnoj aplikaciji Snapchat.

Snimanje ove fotografije, prema dostupnim informacijama je na svu sreću prošlo bez neželjenih posljedica, ali je iniciralo i potrebu da se mladim generacijama skrene pažnja na opasnosti i pozove da ne pristaju na ovakve izazove, te spriječe svoje vršnjake koji imaju namjeru za neku od rizičnih akcija radi popularnosti na društvenim mrežama.

Valja podsjetiti i roditelje, nadležne službe, te odgojne i obrazovne institucije da što više skreću pažnju mladim generacijama na opasnosti koje proizlaze iz ovakvih i sličnim aktivnosti, kako bi se što manje dešavalo nemilih scena koje pune medijske stranice crne hronike.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.