26.12.2023. 10:30
0
Ostaju li Bošnjaci bez još jedne pozicije u podrinjskim općinama: Šta se dešava u Bratuncu?
FOTO: Screenshot/rtvtk
Skupština opštine Bratunac danas će odlučivati o ostavci potpredsjednika SO Bratunca Vehida Dedića.

U zvaničnom obrazloženju ostavke je naveo kako je podnosi "iz privatnih razloga i novonastalih obaveza koje je preduzeo u prethodnom periodu", te da zbog toga "ne bi mogao adekvatno obavljati" ovu funkciju.

Međutim, iza ove ostavke zapravo stoji krivična prijava koju je protiv Dedića podnio Vojin Pavlović, predsjednik Udruženja Istočna alternativa iz Bratunca. Pavlović je inače poznat po svojim stavovima kojima veliča ratne zločince.

Prema navodima iz prijave, Pavlović je istakao kako je podnosi zbog toga što "Srbi u Podrinju žive u strahu". Povod za prijavu je Dedićevo gostovanje u jednoj TV emisiji. Tom prilikom je govorio kako je sa 19 godina uspio preživjeti srebrenički Marš smrti. Također je istakao kako su u zločinima nad Bošnjacima Podrinja u toku rata ubijena čak 54 člana njegove bliže porodice.

Međutim, ono zbog čega je Pavlović podnio prijavu je, kako tvrdi, Dedićeva pripadnost jedinici "El Mudžahedin2, te navodna izjava "kako bi klao sve srpsko".

Zbog ovih tvrdnji, naglašavajući da su neistinite, Dedić je najavio da će podnijeti tužbu prrotiv Pavlovića, ističući kako je postao meta medijske harange. ali i da je odlučan da ostane živjeti u Bratuncu.

Inače, nakon što je prije mjesec dana smijenjen Hamdija Fejzić sa mjesta zamjenika načelnika Srebrenice, ovo će biti druga pozicija bez koje su ostali Bošnjaci u podrinjskim općinama, prenosi Oslobođenje.

Bratunac
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.