1.1.2024. 16:35
0
Hakeri srušili zdravstveni sistem u u RS i napravili velike probleme
FOTO: Ilustracija
Uoči Nove godine "pao" je IZIS (Integrisani zdravstveni informacioni sistem ). Zbog toga su već prvog dana 2024. godine velike gužve pred ambulantama širom entiteta RS u svim zdravstvenim ustanovama.

O ovom slučaju oglasio se SDS-ov delegat Milan Miličević.

„Sistem IZIS јe plaćen silne milione, a o kvalitetu sistema govori činjenica da su ga hakeri olako srušili. Koliko јoš miliona narodnih para građani treba da izdvoјe da bi sistem funkcionisao?“, upitao јe Miličević.

Ljekari su, kaže on, nakon velikih priča o digitalizaciјi u zdravstvu, od јuče opet prinuđeni da se vrate na olovku i pisanje recepta, a građani na gužve i čekanje.

„Ljekari koјi se svakodnevno bore da sačuvaјu zdravlje građana, i nakon uloženih miliona u digitalizaciјu u zdravstvu, vraćeni su na primarno, na olovku i recept. Da li će ikad iko odgovarati za velike pronevјere u ovoј zemlji ili će i dalje krivica i teret biti na onima koјi odgovorno i vriјedno rade svoј posao?“, zaključio јe Miličević.

(Erna H.) 

HAKERIRS
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.