24.1.2024. 13:37
0
Predstavnički dom Parlamenta FBiH usvojio dnevni red: Slijedi rasprava o budžetu po hitnom postupku
FOTO: Hayat
Predstavnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine izglasao je dnevni red 9. redovne sjednice koji uključuje i izjašnjavanje o budžetu po hitnom postupku.

Dnevni red je izglasan sa 55 glasova za, šest suzdržanih i 22 glasa protiv. Zanimljivo je da je prijedloge većine podržalo 55 zastupnika, dok je prilikom izglasavanja Vlade FBiH ona imala podršku 51 zastupnika.

Opozicionari su ponovno imali primjedbe na vođenje sjednice. I ovaj put im je sporna bila uloga dopredsjedavajućeg Mladena Boškovića. Kritikovali su i to što se o budžetu i zakonima koji se vežu za budžet odlučuje po hitnom postupku.

(Erna H.) 

PD PS BIH
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.