25.1.2024. 21:22
2
Žestoke optužbe Konakovića na račun Komšića: Tražio je od Ruttea da EU ne otvori pregovore sa BiH!
Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i pravde, večeras je na tribini NiP-a iznio teške optužbe na račun člana Predsjedništva BiH, Željka Komšića.

"Želim vas podsjetiti da smo mi, kada se otvorila prilika da BiH napravi jedan iskorak, bi spremni otići u Neum iako smo znali da je to politički rizik. Tada smo pokazali istinski da nam je država BiH važnija od stranke ili bilo kojeg ličnog benefita. Provjerio sam i dobio potvrdu sa više strane da je sam Željko Komšić na sastanku sa nizozemskim premijerom Rutteom u Predsjedništvu BiH tražio da EU ne otvori pregovore sa BiH".

"To je ta razlika između nas i njih, zamislite jednog lidera koji kaže nemojte s nama otvoriti pregovore", kazao je Konaković poručivši da bi i SDA i DF sigurno bili spremni na različite ustupke i političku trgovinu da bi osigurali benefite za sebe ili pak osigurali da kadrovi ovih stranaka koji su danas u pritvoru izađu na slobodu", poručio je Konaković na tribini njegove stranke u Novom Gradu u Sarajevu.

(Sead M.)

2
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.