12.3.2024. 8:16
0
Vijeće ministara BiH danas razmatra Nacrt zakona o sudu BiH
Vijeće ministara Bosne i Hercegovine danas bi na sjednici trebalo da razmatra novi tekst Nacrta zakona o sudu Bosne i Hercegovine, kako je ranije i najavila predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto.

Krišto je u pismu povjereniku za susjedstvo i proširenje EU Oliveru Varhelyiju, u kojem ga je informirala o ključnim reformama, navela da će se na predstojećoj sjednici Vijeća ministara BiH naći i nekoliko dokumenata ključnih za ispunjavanje reformskih obaveza naše zemlje uključujući i Zakon o sudu BiH.

Ministri bi trebali razmatrati i novi tekst Prijedloga Srednjoročnog programa rada Vijeća ministara BiH 2024 - 2026. godine.

Na dnevnom redu bi trebalo da se nađe i Prijedlog Strategije i Akcijskog plana provođenja strategije integriranog upravljanja granicom u Bosni i Hercegovini za period 2024. - 2029. godina.

Vijeće ministara BiH bi se, u drugom krugu glasanja, trebalo izjasniti o Prijedlogu odluke o izmjeni Odluke o formiranju Žalbenog vijeća pri Vijeću ministara BiH.

Trebao bi biti razmatran i Izvještaj iz Centralne baze podataka o počinjenim teškim krivičnim djelima u BiH u 2023. godini.

Pred ministrima bi se, između ostalog, trebao naći i Prijedlog odluke o utvrđivanju planskih iznosa prihoda po osnovu pružanja usluga u zračnoj plovidbi (rutne naknade) u zračnom prostoru BiH za 2024. godinu, kao i Okvirni program aktivnosti člana Stalne zajedničke komisije viših predstavnika država nasljednica bivše SFRJ i programi za nastavak aktivnosti implementacije Sporazuma o pitanjima sukcesije ovlaštenih pregovarača i to za: Aneks B, Aneks C i Aneks D.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.