12.3.2024. 13:55
0
Žestoko reagovali iz DF-a: "Tvrditi da je 1. mart islamizirani praznik i da DF radi na stvaranju ISIL-a je na nivou propagande Smiljka Šagolja!"
FOTO: df
Demokratska fronta najoštrije osuđuje brutalne napade na temeljne vrijednosti države Bosne i Hercegovine, a među te vrijednosti spadaju 1. mart kao Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine, te ljiljani kao simbol Armije BiH i odbrane Republike Bosne i Hercegovine, poručili su danas iz ove stranke.

"Svako društvo koje drži do svoje države i simbola koji su važni za njenu državnost ima posebno izgrađen osjećaj prema tim simbolima. Napadi na te simbole u svakoj demokratskoj državi u svijetu doživljavaju se kao napadi na temeljne vrijednosti tog društva i države. Sloboda i demokratija koju danas živimo u Bosni i Hercegovini, a koju uživaju i oni koji Bosnu i Hercegovinu ne vole, izborena je na prvomartovskim principima i pod zastavom sa ljiljanima, i to je historijska činjenica koja se ničim ne može negirati", kažu u saopštenju.

Ističu da se u pozadini pomenutih napada u posljednje vrijeme gotovo uvijek pojavljuju insinuacije i brutalni napadi na Demokratsku frontu pri čemu se koristi identičnom retorikom kojom se nastoji omalovažavati i 1.mart.

"Tvrditi da je 1.mart islamizirani praznik i da Demokratska fronta radi na stvaranju ISIL-a jednako je gnusno, i nije iznad nivoa huškačke propagande Smiljka Šagolja i njegovih učenika.

Nas u Demokratskoj fronti nimalo ne čudi ni činjenica da je vladajući režim sa svojim saradnicima glavni izvođač radova u okviru tog plana. Međutim, Demokratska fronta neće prestati da bude trn u oku onima koji su se okrenuli protiv političke volje većine državi lojalnih građana Bosne i Hercegovine.

Na kraju, odlučni da ne vrijeđamo nikoga, želimo poručiti da će DF iskoristiti sve pravne mehanizme kako bi obuzdao one koji javno, na najprimitivniji način, vrijeđaju glasače Demokratske fronte i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića, i sve one koji se politički slažu ili čak i ne slažu sa nama", poručili su iz DF-a. 

(Aldin B.)

DF
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.